Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

  • Release date: 2014
  • Label: Daptone Records
  • Catalog #: DAP-032
Terug naar Genre Interview

Rating: Excellent

Langzaam aan de macht gekomen in de loop van sporadisch uitgebrachte albums en jaren van toeren, groeiden Sharon Jones & the Dap-Kings uit tot een van de meest rotsvaste conglomeraten van het klassieke soul revivalisme, waarbij ze het gemakkelijk leken terwijl ze steeds opwindender albums afleverden.

Met een vijfde album met nieuw studiomateriaal, Give the People What They Want, zijn Jones en haar gezelschap in topvorm, met een verzameling klassieke noordelijke soul, diepe funk groovers, en hartverscheurende balladry.

Tracks als “Now I See” en de brandende albumopener “Retreat!” glijden voorbij met een sluipende shuffle die doet denken aan de meer scheurende Supremes hits, terwijl de vettige tremolo gitaar en handclap-heavy beat van “Long Time, Wrong Time” een beroep doen op een meer moerassige Southern soul invloed. Jones’ stem is de ware ster van de show, zoals gewoonlijk, zwevend en golvend met volledige beheersing en nooit enig karakter of nuance opofferend om meer te klinken als een van haar referenties uit de jaren ’60.

Met iets meer dan een half uur is Give the People What They Want wat kort naar de maatstaven van 2014, maar als het in 1966 was uitgebracht, zou het worden beschouwd als een toonbeeld van soulperfectie. Jones en haar band slagen erin om alles aan te raken, van vroege jaren ’60 hoorn-zware dance-craze soulklanken tot de licht psychedelische flutter van de sublieme lazy Sunday ballad “Making Up and Breaking Up (And Making Up and Breaking Up Over Again).”

Deze tien nummers klinken bijna ontworpen om op repeat gespeeld te worden, en houden het altijd kleurrijke en extatisch leuke geluid aan dat het publiek is gaan verwachten van een van de beste acts op het gebied van retrofitted klassieke soul.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more

Earth, Wind & Fire – (1975) Graditude

Release date: -dec-1975

Read more