Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

  • Release date: 2014
  • Label: Daptone Records
  • Catalog #: DAP-032
Terug naar Genre Interview

Rating: Excellent

Langzaam aan de macht gekomen in de loop van sporadisch uitgebrachte albums en jaren van toeren, groeiden Sharon Jones & the Dap-Kings uit tot een van de meest rotsvaste conglomeraten van het klassieke soul revivalisme, waarbij ze het gemakkelijk leken terwijl ze steeds opwindender albums afleverden.

Met een vijfde album met nieuw studiomateriaal, Give the People What They Want, zijn Jones en haar gezelschap in topvorm, met een verzameling klassieke noordelijke soul, diepe funk groovers, en hartverscheurende balladry.

Tracks als “Now I See” en de brandende albumopener “Retreat!” glijden voorbij met een sluipende shuffle die doet denken aan de meer scheurende Supremes hits, terwijl de vettige tremolo gitaar en handclap-heavy beat van “Long Time, Wrong Time” een beroep doen op een meer moerassige Southern soul invloed. Jones’ stem is de ware ster van de show, zoals gewoonlijk, zwevend en golvend met volledige beheersing en nooit enig karakter of nuance opofferend om meer te klinken als een van haar referenties uit de jaren ’60.

Met iets meer dan een half uur is Give the People What They Want wat kort naar de maatstaven van 2014, maar als het in 1966 was uitgebracht, zou het worden beschouwd als een toonbeeld van soulperfectie. Jones en haar band slagen erin om alles aan te raken, van vroege jaren ’60 hoorn-zware dance-craze soulklanken tot de licht psychedelische flutter van de sublieme lazy Sunday ballad “Making Up and Breaking Up (And Making Up and Breaking Up Over Again).”

Deze tien nummers klinken bijna ontworpen om op repeat gespeeld te worden, en houden het altijd kleurrijke en extatisch leuke geluid aan dat het publiek is gaan verwachten van een van de beste acts op het gebied van retrofitted klassieke soul.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more