Simply Red – (2005) Simplified

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Simply Red – (2005) Simplified

  • Release date: 2005
  • Label: Demon Records
  • Catalog #: DEMREC334
Terug naar Genre

Rating: Great

Na een paar jaar in eigen beheer zijn albums uit te brengen, is Mick Hucknall teruggekeerd naar een groot label met Simplified, uitgebracht op het Verve-label (nu de thuisbasis van een aantal geweldige op volwassenen gerichte zangers zoals Will Downing, Aaron Neville en Lizz Wright).

Het concept voor Simplified staat in de titel: neem enkele van de grootste hits van Simply Red, strip ze weg en zorg voor alternatieve, grotendeels akoestische arrangementen. En het experiment werkt grotendeels. Er is een aanzienlijke Latijnse invloed in heel Simplified, vooral op de cover van “Something Got Me Started” en het hete “Perfect Love”, een van de drie nieuwe nummers op de schijf en waarschijnlijk het beste moment van het album. Maar nog meer overheersend is een licht, door een piano geleid etherisch gevoel, met name op ‘Your Mirror’, ‘Fairground’ en ‘For Your Babies’. In deze over het algemeen zachte modus bevat de rest van de schijf een verscheidenheid aan geluiden, waaronder lounge (“My Perfect Love”), jazz (“Sad Old Red”) en akoestische soul (“Holding Back the Years”), die alleen slecht haperen op “Smile”, een onverstandige fakkelballad die niet past bij de stem van Hucknall.

Terwijl casual Simply Red-fans er misschien beter aan doen om een ​​van de grootste hits van de groep te pakken, biedt Red-o-philes Simplified een frisse, over het algemeen zachtere nieuwe kijk op enkele van de beste nummers van de band, en is het een waardevolle toevoeging aan de Simply Red verzameling.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Daft Punk – (2013) Random Access Memories

Release date: -dec-2013

Read more

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more