Isley Brothers, The – (1973) “3 + 3”

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Isley Brothers, The – (1973) “3 + 3”

  • Release date: 1973
  • Label: Epic
  • Catalog #: EPC 65740

Rating: Great

“3 + 3” is een geweldige prestatie op een aantal niveaus. De radicale stijl verschuiving voor veel soul acts, die in de jaren ’60 populair was, was het verlaten van het zoet ​​gedrenkte snaargeluid voor een uitgeklede, hardere, rock beïnvloede sound. Deze 1973 opname van “3 + 3” is een perfect voorbeeld van hoe een band haar succes kan vergroten door een nieuwe stijl te volgen met behoud van de prachtige melodieën en strakke grooves. “3 + 3” is een verwijzing naar de blijvende opname van de jongere broers Ernie (gitaar) en Marvin (bas) Isley en neef Chris Jasper (keyboards) aan de band. Het bracht een nieuwe dynamiek toe en gaf de oudere broers en zussen het besef dat ze op een hoog niveau van instrumentale originaliteit kunnen rekenen ter aanvulling van hun vocale vaardigheden. Ernie Isley’s dominerende licks hebben griezelige gelijkenissen met de ervaren grootheden als Santana en zelfs Hendrix (oud bandlid).

Het eerste nummer is de heropname van “That Lady”, een nummer dat al 10 jaar in The Isley Brothers catalogus terug was te vinden. De uitgebreide jam en extatische lead van Ernie Isley’s geeft het nummer een opmerkelijke resonantie welke het nummer nieuwe grandeur geeft. In hun versie van Seals en Croft’s timide uitvoering van “Summer Breeze” worden prachtige vocale harmonieën toegevoegd die zo natuurlijk waren voor de broers, welke leidde tot het enige mogelijke interpretatie van het lied. De oprechte “Do not Let Me Be Lonely Tonight” grijpt in op hun oude glorie, zonder een zweem van cliché. “If You Were There” is eenvoudig vrolijke pop, en hun versie van The Doobie Brothers “Listen To The Music” pompt dapper de funk omhoog voor een nieuwe kijk op een beproefd en betrouwbaar nummer.

Het is allemaal aanwezig, in ‘3voud’, en zonder bedenkingen is dit album een van de meest entertaining soul albums van de 70s. “3 + 3” is een hoogtepunt van The Isley Brothers.

Voor mij zijn de beste nummers van dit album;

  1. That Lady
  2. Don’t Let Me Be Lonely Tonight
  3. Lonely Tonight
  4. Listen To The Music
  5. Summer Breeze
  6. The Highways Of My Life

= Full Album Palyer =

OUDERS

Annelies & Erwin

Purchase on Discogs

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more