Tom Misch – (2018) Geography

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Tom Misch – (2018) Geography

  • Release date: 2018
  • Label: Beyond The Groove
  • Catalog #: BT020LP
Terug naar Genre Interview

Rating: Great

Tom Misch is de jonge multi-instrumentalist die bekend staat voor zijn samenwerkingen met rappers zoals Loyle Carner, die natuurlijk ook op Geography niet kon ontbreken. Hij is razend populair. Geography zal het eerste echte album van Misch zijn, hiervoor bracht hij enkele ep’s en een ‘beattape’ – lees mixtape – uit.

Het album opent met “Before Paris”, dat een quote bevat waar er op je hart wordt gedrukt dat je muziek moet spelen voor de passie, en niet voor het geld. Verder opent dit het album instrumentaal, Tom gooit direct zijn gitaartalent in je gezicht. Misch is zo veelzijdig en dat komt prachtig tot uiting op deze plaat.

Het fijnste aan dit album zijn misschien wel de instrumentale ‘tussenstukjes’, alhoewel je “Tick Tock” met z’n 4:14 min niet echt een tussenstukje meer kan noemen. Het is opgebouwd rond een tikkende klok en toont weer eens de creativiteit van de jongeling. Het mondt uit in een dansbaar gitaarnummer waar je zelfs vergeet dat er geen vocals zijn. Op “Isn’t She Lovely” laat Tom Misch zijn gitaar spreken, gewikkeld in een dekentje van zachte strijkers.

Opvallend is ook weer het groot aantal samenwerkingen met hiphoppers/urban artiesten – en terecht! Iets in de soulvolle stem van Tom Misch zorgt ervoor dat deze heerlijk assimileert met rauwe hiphop vocals. De jazzy vibes op “It Runs Trough Me” zijn geen onbekend terrein voor De La Soul, die wel vaker hun vocalen verlenen aan jazz rap. Ook de saxofoon-doordrenkte samenwerking “Water Baby” toont dat Tom Misch en Loyle Carner gewoonweg een muzikale connectie hebben. Het funky “Disco Yes” klinkt bijzonder fris, hij verrast namelijk door eens samen te werken met een vrouw, Poppy Ajudha.

Soul, funk, pop, hiphop; noem het hoe je wil maar Geography is gewoonweg een fantastisch album. Tom Misch toont zijn talent als songwriter, gitarist en producer. Hij zal het nog ver schoppen en dit album zal veel deuren openen voor de prille twintiger.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more