UFO – (1979) Strangers In The Night

Het Bejaarde Plaatjes Huis

UFO – (1979) Strangers In The Night

  • Release date: 1979
  • Label: Chrysalis
  • Catalog #: 300 270
Terug naar Genre The Story Of

Rating: Great

Jammer genoeg wordt dit concertalbum vaak over het hoofd gezien wanneer men het heeft over de grote live rockalbums van de jaren ’70. UFO’s Strangers in the Night verdient het om op één lijn te staan met Kiss’ Alive! en Thin Lizzy’s Live and Dangerous, gebaseerd op de opwinding die de groep en zijn publiek genereren en vanwege de kwaliteit van de hardrock composities.

Dit is een band op zijn hoogtepunt, met zijn eerste bezetting (geleid door de Duitse gitaarspeler Michael Schenker) en al zijn beste nummers. In het begin is de groep wat terughoudend en kiest voor wat minder materiaal, maar begint op dreef te komen met het oude nummer “Doctor Doctor”. “Mother Mary” en “This Kids” combineren alle elementen van Led Zeppelin’s beste rock (kernachtige riffs, mammoet drumwerk, enz.), terwijl de introductie van “Love to Love” het talent van de instrumentalisten toont. “Lights Out” is waarschijnlijk het bekendste nummer van de band, terwijl het met gitaarsolo’s doordrenkte “Rock Bottom” een vaak gevraagde fanfavoriet was. UFO sluit hun set af met de let-the-good-times-roll singalong “Too Hot to Handle” en de toenmalige state-of-the-art heavy metal van “Let It Roll”.

De groep mag dan op zijn hoogtepunt zijn geweest ten tijde van Strangers in the Night, maar Schenker kreeg kort na de voltooiing van het album ruzie met zanger Phil Mogg (wiens zang soms lijkt op die van Bon Scott van AC/DC) en verliet UFO prompt. Schenker ging in de jaren ’80 verder in de pop-metal met de Michael Schenker Group/MSG (plus een korte periode bij Aerosmith en de Scorpions), terwijl UFO nooit herstelde van zijn verlies en wegzakte in de vergetelheid. Hoewel de groep in Amerika zelden meer genoemd wordt, heeft UFO’s stempel gedrukt op bands als Metallica, Megadeth, Def Leppard, en de Smashing Pumpkins. Een lang verloren hardrockklassieker.

= Full Album Play List =

OUDER: Jacqueline

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more