Golden Earring

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Golden Earring

  • Date: 09 - dec - 2017
  • Time: 20:30
  • Location: Ziggo Dome Amsterdam
  • Venue: Golden Earring
  •  Tickets

Op 9 december komt Golden Earring back home, naar de Ziggo Dome! In het voorprogramma staat Luminize. De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster.

Barry Hay en zijn collega’s zijn geen vreemden van de Ziggo Dome. Zij vierden toen hun vijftigjarig jubileum met een succesvolle show die naar meer smaakte. Twee jaar later keert de oudste, nog bestaande rockband van Nederland terug naar de ArenA Boulevard voor een nieuwe, denderende show. Voor hen staat Luminize op het podium, een Kroatische band die al enkele jaren in Nederland aan hun carrière werkt.

Golden Earring

The Golden Earrings kwamen in ’65 met de eerste LP: Just Earrings. ‘Please Go’ werd mede dankzij de PR-inzet van Veronica-DJ Joost den Draaijer een hit. De bezetting was toen anders, Frans Krassenburg verzorgde de leadzang. Barry Hay nam drie jaar later het stokje over en gaf de band nieuwe energie. In ’73 werd het van LP ‘Moontan’ afkomstige Radar Love een regelrechte hit. Het nummer, waarin elke truck driver zich herkende, bestormde wereldwijd de hitparades. Niet veel later toert Golden Earring door de VS en wordt door velen aanbeden. Zo laat Jimi Hendrix zijn oog vallen op bassist Rinus Gerritsen en vraagt hem onderdeel uit te maken van zijn Jimi Hendrix Experience.

Ander leuk detail, Kiss was ooit voorprogramma van de Golden Earring. In 2012 verscheen voor het eerst in 9 jaar een nieuw album, Tit’s ’n Ass. Een echte Earring plaat, stevige rock met invloeden uit de beginperiode. De hit ‘Identical’ schreef Barry voor zijn dochter. Wat in al die vijftig jaar Golden Earring onveranderd is gebleven, zijn hun spectaculaire liveshows en de rauwe energie die de mannen op de bühne ontketenen. Het vuur en de passie van de bandleden laait nog even hevig op als altijd. Zoals iedereen die op 9 december in de Ziggo Dome de ‘Five Zero’ show live meemaakt, aan den lijve zal ondervinden.

Let op!
Houd er rekening mee dat het tijdens dit evenement niet is toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. Handtassen mogen wel naar binnen, indien zij niet groter zijn dan A4 formaat en niet dikker zijn dan 10 cm. Er kan gefouilleerd worden en tassen worden gecontroleerd. De organisatie doet er alles aan om eventuele wachtrijen tot een minimum te beperken. Wij vragen u om tassen thuis te laten en vragen om uw begrip en medewerking.

 

BEJAARDE PLAATJES

Daft Punk – (2013) Random Access Memories

Release date: -dec-2013

Read more

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more