PAUL YOUNG

Het Bejaarde Plaatjes Huis

PAUL YOUNG

  • Date: 18 - apr - 2019
  • Time: 20:00
  • Location: De ROMA Antwerpen
  • Venue: PAUL YOUNG
  •  Sold Out

 

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels 61-jarige zanger uit Luton liet – in de tijd van schoudervullingen, yuppies en rubiks kubus – menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stem en meeslepende ballades. Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de wereldhit Love of the Common People of de tranentrekkerEverytime You Go Away? Anno 2018 brengt Paul Young zijn wereldhits én zijn warme soulgeluid mee naar Borgerhout.

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd gaat hij aan de slag als automonteur en treedt hij in de avonduren op met verschillende bandjes. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor het zingen niet verbergen. Een probleem: zijn favoriete stijl – soul – is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen en weet met zijn debuutalbum No Parlez (1983) – met daarop onder meer de cover Love of the Common People – een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul te combineren met moderne pop.

Opvolger The Secret of Association (1985) wordt een even groot succes met singles Everytime You Go Away en I’m Gonna Tear Your Playhouse Down als top-40-hits. In datzelfde jaar is Young een van de sterren achter Band Aid’s Do They Know It’s Christma en zingt hij op Live Aid. Vier jaar later treedt Young ook op tijdens het Nelson Mandela Tribute, waar hij het nummer Don’t Dream It’s Over van Crowded House nieuw leven inblaast. In 1991 scoort hij wederom een wereldhit met Sensa Una Donnadat hij met de Italiaanse ster Zucchero Fornaciari opneemt.

BEJAARDE PLAATJES

Daft Punk – (2013) Random Access Memories

Release date: -dec-2013

Read more

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more