PAUL YOUNG

Het Bejaarde Plaatjes Huis

PAUL YOUNG

  • Date: 18 - apr - 2019
  • Time: 20:00
  • Location: De ROMA Antwerpen
  • Venue: PAUL YOUNG
  •  Sold Out

 

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels 61-jarige zanger uit Luton liet – in de tijd van schoudervullingen, yuppies en rubiks kubus – menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stem en meeslepende ballades. Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de wereldhit Love of the Common People of de tranentrekkerEverytime You Go Away? Anno 2018 brengt Paul Young zijn wereldhits én zijn warme soulgeluid mee naar Borgerhout.

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd gaat hij aan de slag als automonteur en treedt hij in de avonduren op met verschillende bandjes. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor het zingen niet verbergen. Een probleem: zijn favoriete stijl – soul – is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen en weet met zijn debuutalbum No Parlez (1983) – met daarop onder meer de cover Love of the Common People – een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul te combineren met moderne pop.

Opvolger The Secret of Association (1985) wordt een even groot succes met singles Everytime You Go Away en I’m Gonna Tear Your Playhouse Down als top-40-hits. In datzelfde jaar is Young een van de sterren achter Band Aid’s Do They Know It’s Christma en zingt hij op Live Aid. Vier jaar later treedt Young ook op tijdens het Nelson Mandela Tribute, waar hij het nummer Don’t Dream It’s Over van Crowded House nieuw leven inblaast. In 1991 scoort hij wederom een wereldhit met Sensa Una Donnadat hij met de Italiaanse ster Zucchero Fornaciari opneemt.

BEJAARDE PLAATJES

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more

Baby Huey – (1971) The Baby Huey Story (The Living Legend)

Release date: -dec-1971

Read more

Raphael Saadiq ‎– (2002) Instant Vintage

Release date: -dec-2002

Read more