Van Kemenade invites

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Van Kemenade invites

  • Date: 29 - nov - 2017
  • Time: 20:30
  • Location: PARADOX Tilburg
  • Venue: Van Kemenade
  •  Tickets

De serie Van Kemenade invites…dat 4 x per jaar door Paul georganiseerd wordt biedt deze avond ruimte aan het Wirken Ensemble en het Ensemble Ut Unum Sint. Het Wirken Ensemble is een all star kwartet met Mete Erker, Eric van der Westen, Jan Wirken en de kersverse Boy Edgarprijs winnaar Martin Fondse!

WIRKEN ENSEMBLE
Dit fantastisch compacte ensemble heeft zijn oorsprong in het jaar 2016, een jaar vol creatieve activiteiten rondom de herdenking van Jheronimus Bosch. Het Wirken Ensemble maakte in dat jaar een tour langs een aantal Europese steden waaronder Brussel, San Lorenzo en Madrid alwaar ze prachtige concerten hebben gegeven. Dat deze tour niet het einde van dit ensemble is bewijst de hechtheid onderling en het creatieve vermogen van de musici. De composities van Martin Fondse zijn mede geïnspireerd op het oeuvre van componisten uit de tijd van Bosch (1450 – 1550). Jacob Obrecht en Johannes van Ockeghem zijn hiervan enkele prominente voorbeelden. De akoestische benadering van deze composities door deze gerenommeerde musici is fabelachtig en een vorm van pure kamermuziek met veel ruimte voor improvisatie.

UT UNUM SINT
Verder treedt op de groep Ut Unum Sint. Deze 9-mans band onder leiding van trombonist Karel Gulickx speelt moderne jazz en kan men omschrijven “Jazz met een eigen Nederlands accent”. Zij speelden al eerder in Paradox, een keer als voorprogramma van het Willem Breuker Kollektief. Gastheer Van Kemenade opent de avond in de eerste set waarna het podium daarna voor de gasten is…..

Mete Erker tenorsaxofoon, Martin Fondse piano composities, Eric van der Westen contrabas, Jan Wirken drums

 

BEJAARDE PLAATJES

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more