Dj Avicii (28) overleden

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Dj Avicii (28) overleden

Avicii, één van de beroemdste dj’s ter wereld, is overleden. Dat meldt zijn zaakwaarnemer. Het lichaam van de artiest werd vandaag gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman.

Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Avicii is de artiestennaam van de in Zweden geboren Tim Bergling. “De familie is er kapot van en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd”, laat zijn zaakwaarnemer weten.

Bergling werd op 8 september 1989 geboren in Stockholm. Op het forum van mede-dj Laidback Luke leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Als Avicii tekende in 2007 zijn eerste contract bij een platenlabel. In 2011 brak hij internationaal door met het nummer Levels. In Nederland is de dj onder meer bekend van de hits Wake me up en Hey Brother.

De gezondheidsproblemen van de dj werden de afgelopen jaren breed uitgemeten in de media. In 2014 moest hij daardoor zijn hele toer afzeggen. In 2016 stopte Avicii volledig met optreden. In een interview met Billboard zei hij later dat hij de keuze vooral had gemaakt vanwege zijn gezondheid. Hij leed onder meer aan acute alvleesklierontstekingen door zijn overmatige drankgebruik. “De hele dancewereld is niet aan mij besteed. Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar om alles eromheen”, concludeerde hij toen.

De muzikale erfenis van Avicii