Een nieuw koppel in het huis

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Een nieuw koppel in het huis

Vandaag was het koud, heel koud. Lies en ik waren in de stad voor wat boodschappen. Ook wilde Lies een boek kopen, ze is gek op boeken. Ja dat is waar je de pagina zelf om moet draaien, analoog. Wat zij voor boeken heeft heb ik voor vinyl. Al wachtende in boekhandel Heinen, de boekhandel van ‘s-Hertogenbosch werd ik onverwachts aangesproken door een koppel. John vroeg me; “Bent u van ‘Het Bejaarde Plaatjes Huis’?”. Ik antwoordde “Ja, waarom vraag je dat?”. Hij zei; “Amy en ik zijn op zoek naar woonruimte.”.  Ik moest lachen en zei; “Jullie zijn veel te jong voor ‘Het Bejaarde Plaatjes Huis’.”.  John pakte me bij mijn revers vast en zijn stem begon te trillen. Wanneer hij zou zingen zou men over trembling spreken welke een extra emotie aan een nummer kan geven. “We zijn ‘oude’ zielen oftewel ‘Bejaarde’ zielen en plaatjes van muzikanten” riep hij wanhopig. “We hebben een ‘safehaven’ nodig. Kijk naar Amy ze strijd met de demonen van het moderne leven.”.  Ik keek naar Amy en werd bevangen door een vreemd gevoel alsof ik haar al eerder had ontmoet. Een teken voor mij van een ‘oude ziel’. Mijn interesse was gewekt. Ik zei tegen John “Laten we over 1 uur bij café ‘M’n Tante’ afspreken,  onze stamkroeg, voor een kopje koffie. “Oke.” zei John en liep met Amy boekhandel Heinen uit de koude in.

Ik draaide me om en zag Lies van de trap komen met een nieuw boek in haar hand. Ze keek me aan en vroeg; “Wat?”. Ik zei; “Ik weet niet maar zojuist ben ik aangesproken door ene John en hij wil bij ons komen wonen met zijn Amy.” “Bij ons? Ben je wel wijs?” vroeg Lies. “jaaa, ik bedoel het ‘Plaatjes Huis’. “O. ” zei Lies “Maar dat is toch voor Bejaarde Plaatjes, zijn ze dan bejaard?”.  Nee dat zijn ze niet dacht ik maar kon het beeld van Amy niet los laten. “Oude zielen in een jong lichaam.”antwoordde ik vlug. Ik heb met ze afgesproken bij ‘M’n Tante’ voor koffie. “Ik ben benieuwd. ” en liep de boekhandel uit. “Eerst nog een bloemetje op de markt halen en dan wil ik dat koppel wel eens zien. ” zei Lies terwijl ze haar kraag van de jas omhoog deed ter bescherming tegen de snijdende kou.

Na het kopen van verschillende kleuren van tulpen liepen we richting café ‘M’n Tante’. Al wandelend liepen we langs de Vietnamese kraam waar twee van onze vrienden hun traditionele zaterdag ontbijt naar binnen aan het werken waren. “Hoi, hoe is ie?” vroeg ik. Met de springroll in zijn hand en de NRC onder zijn oksel antwoordde onze vriend “Goed, ontbijten en dan koffie met mun krantje.” Onze vriendin kon geen woord uitbrengen omdat ze vol van haar springroll aan het genieten was. Aankomend bij café ‘M’n Tante zaten John en Amy al te wachten.

“Wat lusten jullie te drinken?” vroeg ik. “Cappucino.” antwoordde Amy. Haar antwoord deed mijn hart ineen krimpen. John zag dat en begon te lachen en zei alleen; “Oude ziel.”.  Mijn beslissing was meteen genomen en ik keek Lies aan. Zij kent me als geen ander en knikte alleen maar ja, met een warme glimlach. Dus we hebben nieuwe bewoners in ‘Het Bejaarde Plaatjes Huis’ namelijk Amy Winehouse – Back To Black  en John Mayer – Rooms For Squares, wel een ‘odd’ koppel maar passend tussen al onze ‘oude zielen’.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren