Nu al touwtrekken om erfenis Aretha Franklin

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Nu al touwtrekken om erfenis Aretha Franklin

Aretha Franklin, de vorige week op 76-jarige leeftijd overleden zangeres, heeft geen testament gemaakt. De nabestaanden ruziën nu over haar nalatenschap, die een waarde heeft van naar schatting 70 miljoen euro.

Het grote probleem zou zijn dat de levenspartner van Franklin van de afgelopen dertig jaar, de inmiddels gepensioneerde brandweerman Willie Wilkerson (70), nooit is getrouwd met de zangeres. Zij zou tot twee keer toe in het huwelijk hebben willen treden met de brandweerman, maar daar onder druk van de kinderen van hebben afgezien. Dat melden Amerikaanse media.

Vier kinderen

De vier kinderen die nauw betrokken zijn geweest bij de carrière van Franklin, zouden er nu op staan dat de hele erfenis in de familie blijft. Dan zouden Clarence (63) en Edward Franklin (61), Ted White (54) en Kecalf Cunningham (48) als kinderen elk op een kwart van de nalatenschap kunnen rekenen en heeft Wilkinson het nakijken.

Franklin kreeg als jonge tiener al twee kinderen en later uit relaties met twee mannen nog twee kinderen. De eerste twee zijn met de familienaam door haar grootmoeder opgevoed. Franklin heeft haar privéleven altijd afgeschermd.