Spotify wipt R. Kelly uit playlists om seksschandalen

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Spotify wipt R. Kelly uit playlists om seksschandalen

De muziek van zanger R. Kelly wordt niet langer door Spotify gepromoot. Zijn nummers komen niet langer voor in playlists van de streamingdienst omdat verschillende vrouwen hem beschuldigen van seksueel misbruik.

“We verwijderen alle muziek van R. Kelly van alle lijstjes die door Spotify worden beheerd en zullen zijn muziek niet langer aanbevelen via algoritmes zoals Discover Weekly”, zegt een woordvoerder. “Zijn muziek blijft wel beschikbaar, maar Spotify zal het niet langer actief promoten.”

Het gaat de streamingdienst te ver om censuur toe te passen vanwege het gedrag van een artiest. “Maar we maken een redactionele beslissing die onze waarden weerspiegelt.”

Eigen sekte

De 51-jarige zanger is door de jaren heen veelvuldig beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes. Vorig jaar werd R. Kelly er door verscheidene mensen van beschuldigd jonge vrouwen vast te houden in een eigen sekte. Kelly ontkende tot nu toe alle aantijgingen aan zijn adres.

Het management van de zanger noemt het besluit van Spotify kortzichtig en zegt dat hij ‘nog nooit is veroordeeld voor een misdrijf en dat tegen hem ook geen aanklachten lopen’.