Nieuwe bewoners uit De Bilt

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Nieuwe bewoners uit De Bilt

Vandaag heeft er een heugelijke maar ook emotionele gebeurtenis plaats gevonden. 160 BEJAARDE PLAATJES hebben hun weg gevonden naar ‘Het Bejaarde Plaatjes Huis’. Ze komen uit het gezin van Jacqueline. Jaren hebben ze daar dankbaar hun muzikale dienst gedaan en menig voetje laten swingen.

Samen hebben we ze naar de auto gebracht. Er vielen menige tranen en herinneringen stoven in een sneltreinvaart voorbij. Ondanks dat Jacqueline weet dat het beter zo is doet het pijn om afscheid te nemen.

Maar wacht wij kennen geen afscheid. Nee zeker niet. Wij kennen de ‘OUDERAVOND’. We hebben dan ook met Jacqueline een datum geprikt voor de OUDERAVOND in het Bejaarde Plaatjes Huis. Bij instappen riep Jacqueline nog met een kikker in de keel; “Mogelijk hebben een paar Bejaarde Plaatjes zich nog verstopt op de zolder. Die neem ik dan nog mee “. Al wegrijdend keek ik in mijn binnenspiegel en zag hoe de dochter van Jacqueline, Eefke, haar moeder snikkend naar binnen begeleidde. Mijn hart brak bij dit aanzicht, maar het is ten goed van de Bejaarde Plaatjes.

Onderweg was het een gekrakeel van noten die wild door de auto heen vlogen. De spanning was te snijden. Ja het is niet niets om op deze leeftijd te verhuizen. Wat ik ook inbracht ik kon de rust niet weder laten keren. Bij aankomst bij Het Bejaarde Plaatjes Huis stonden de hulptroepen al klaar om de nieuwe bewoners te begroeten. Ondertussen is de rust in huis wedergekeerd. De Bejaarde Plaatjes zijn afgestoft en met een washandje van buiten gewassen en gedroogd. Dat deed hun goed. De grote wasbeurt staat nog te gebeuren.

Met het zakkende zonnetje schijnend door het raam vallen de Bejaarde Plaatjes in een diepe slaap. Ik ga de administratie nog doen en iedereen inboeken in HET BEJAARDE PLAATJES HUIS.